Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

"Ελευθερώστε τους σπόρους"

Συμμετέχουμε στο 15μερο (2-16 Οκτωβρίου 2012) παγκόσμιας δράσης για την Ελευθερία των Σπόρων 
Οι φορείς «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση», «ΑΓΡΟΝΑΥΤΕΣ» και «ΒΙΟμόνοια Μ.Κ.Ο. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος» και συσπειρώνονται, συνεργάζονται και συμμετέχουν στο παγκόσμιο αυτό κίνημα και προσκαλούν όλους εσάς να ενωθείτε μαζί μας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που ακολουθούν, στην αίθουσα (Δημητρίου Περδίκη) του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασωπού, δήμου Μονεμβασιας.


Παρασκευή, 12 Οκτω
βρίου 2012
1. Καλλιτεχνικό εργαστήριο για παιδιά «Δράστε για την Ελευθερία των Σπόρων», ώρα : 7.30 μμ
Παιδιά όλων των ηλικιών προσκαλούνται σε ένα βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήριο αφιερωμένο στην Ελευθερία των Σπόρων. To εργαστήριο περιλαμβάνει παιχνίδια και ασκήσεις δυναμικής ομάδας, με έμφαση στις αξίες που κρύβει μέσα του Ένας Σπόρος, καθώς και συλλογική εικαστική δημιουργία με όλα τα συμμετέχοντα παιδιά. Το συλλογικό έργο θα παραμείνει στο χώρο της εκδήλωσης, ορατό σε όλους μας, μέχρι και την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012. Τα παιδιά έρχονται στο εργαστήριο με άνετα ρούχα και παπούτσια, γνωρίζοντας λίγα στοιχεία για το αγαπημένο τους φυτό (λουλούδι, δέντρο, θάμνος, βότανο, λαχανικό κ.λπ.).

2. Προβολή ταινίας «Πελίτι» , ώρα: 9 μμ
Οι βασικοί στόχοι της εναλλακτικής κοινότητας "Πελίτι" είναι:
- η συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών,
- η ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος,
- η δημιουργία μιας εναλλακτικής κοινότητας με κύριο άξονα τη διατήρηση των ντόπιων ποικιλιών.


Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012
1. Προβολή ταινίας: «Ο κόσμος σύμφωνα με την Μονσάντο», ώρα: 8.00 μμ
Η Monsanto είναι ο παγκόσμιος ηγέτης όσο αναφορά τους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς (GMO) όπως επίσης και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες εταιρίες στην ιστορία της βιομηχανίας. Αυτή η κυριαρχία για πάνω από έναν αιώνα έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο τοξικά προϊόντα που πουλήθηκαν ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των polychlorinated biphenyls (PCBs) και το ζιζανιοκτόνο Agent Orange που ήταν υπεύθυνο για την ισοπέδωση των δασών στο Βιετνάμ.

2. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση και διανομή ντόπιων και παραδοσιακών σπόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου