Οι συναγροναύτες μας

Παρατίθενται επιστολές που λάβαμε απο τους συνεργάτες μας προς ενημέρωση:

Φίλες και φίλοι,

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι συμμετείχα στη φετινή ελαιοσυγκομιδή στο οικογενειακό κτήμα μας στην επαρχία Πλωμαρίου, Ν. Λέσβου. Βγάλαμε αγνό παρθένο αγουρέλαιο ποικιλίας ΑΔΡΑΜΜΥΤΙΑΝΗ με οξύτητα 0.3%.  Η καλλιέργεια είναι ξερική. Την χρονιά που πέρασε, δεν ραντίσαμε ούτε βάλαμε λιπάσματα.

Λίγα λόγια για το κτήμα
Το κτήμα, έκτασης 13 στρεμμάτων, βρίσκεται στην ορεινή επαρχία Πλωμαρίου. Δεν υπάρχει πρόσβαση και πεζοπορούμε από τον πλησιέστερο αγροτικό δρόμο, σε έδαφος με κλίση, για να βρεθούμε στο κτήμα. Περίπου 3-4 στρέμματα έχουν εγκαταλειφθεί λόγω έλλειψης χεριών. Τα θάμνα έχουν φουντώσει και αρκετά δέντρα δεν είναι αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύσιμα.

Λίγα λόγια για την συγκομιδή
Η κλίση του εδάφους μας δυσκολεύει στο μάζεμα του καρπού. Λόγω έλλειψης συντήρησης, αρκετές αναβαθμίδες έχουν καταρρεύσει. Σκαρφαλώνουμε πολλές φορές για να απλώσουμε κάτω από τα δέντρα τα δίχτυα συλλογής του καρπού. Ανεβαίνουμε στα δέντρα και ραβδίζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο,  χωρίς “μηχανάκι”.  Φορτώνουμε τα τσουβάλια με τον καρπό σε άλογα του τοπικού αγωγιάτη για να τα μεταφέρουμε στον αγροτικό δρόμο, όπου μας περιμένει φορτηγό...κι από εκεί στο ελαιοτριβείο.

Αγορά λαδιού
Διαθέτουμε το λάδι μας, χωρίς μεσάζοντες, σε δοχεία των 16 κιλών στην τιμή των 60€, η οποία προκύπτει ως εξής:
·         49€ για 16 κιλά (όχι λίτρα) αγουρέλαιο [3.07€/κιλό]
·         4€ το κόστος του μεταλλικού δοχείου
·         7€ για τη μεταφορά του δοχείου από την επαρχία Πλωμαρίου στην Αθήνα

Για μας είναι κρίσιμο να διαθέσουμε την ελαιοπαραγωγή μας, οπότε αποφασίσαμε να επωμιστούμε μέρος του κόστους. Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος του αγωγιάτη για τη μεταφορά των τσουβαλιών με ζώα από το κτήμα στον πλησιέστερο αγροτικό δρόμο.

Παραγγελία
Αν επιθυμείτε να παραγγείλετε, επικοινωνήστε μαζί μου. Είμαι ο Γιώργος, μένω στο κέντρο της Αθήνας και το τηλέφωνό μου είναι: 6979862799

Λίγα λόγια για τα σχέδια μου
Η ενασχόληση μου με την ελαιοπαραγωγή έχει ως κίνητρο την εξασφάλιση της διατροφικής αυτάρκειας, την άμεση διάθεση προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή και το ζητούμενο της αποανάπτυξης. Σκοπός μου είναι το ξαναζωντάνεμα του οικογενειακού κτήματος και το πέρασμα στη φυσική καλλιέργεια χωρίς φάρμακα.

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν γι' αυτούς τους σκοπούς. Θα βοηθούσατε σημαντικά σε περίπτωση παραγγελίας. Αν κρίνετε σκόπιμο, παρακαλώ προωθήσετε το μήνυμά αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Γιώργος Κατσικάτσος"Στα πλαίσια της απ' ευθείας διάθεσης αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες, θα διαθέσουμε στην Αθήνα από αρχές Δεκέμβρη ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ παραγωγής μας, τύπου μέρλιν με πιστοποίηση από την ΒΙΟ ΕΛΛΑΣ (αρ. κωδ. πιστ. Α-361102), καλλιεργημένα με φροντίδα και υπευθυνότητα στο κτήμα "Σαλαμάνδρα" στο Ναύπλιο.
Τα πορτοκάλια μέρλιν ως γνωστόν είναι τα πλέον εύγευστα, κατάλληλα για φαγητό και χυμό.Κάθε βδομάδα θα συντονίζουμε μία νέα παραγγελία και θα τα μοιράζουμε χέρι με χέρι σε τόπο που θα ορίσουμε. Η διάθεση θα συνεχιστεί όσο καιρό διαρκέσει η παραγωγή (Δεκέμβριος-Μάρτιος) καιρού επιτρέποντος.Η τιμή διάθεσης θα είναι ενιαία για όλη την περίοδο 0,50 λεπτά ανά κιλό και η ελάχιστη παραγγελία 20 κιλά. Κάθε εβδομάδα θα υπάρχει δυνατότητα για παραγγελία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτή τη διεύθυνση προκειμένου να συντονιζόμαστε καλύτερα. Αν υπάρχει ενδιαφέρον επικοινωνήστε μαζί μας.

Βαγγέλης Χουντάλας - Νικολέτα Δημοπούλου

nikoletademopoulou@gmail.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου